printer - טבלת המרות

טבלת המרות

טבלת המרות ויש עוד למטה…..    למטה למטה…….ממש למטה…….


יחסי משקל/נפח במוצרים שונים (בקירוב)
1 כוס שמן – 200 גרם
1 כוס חמאה – 240 גרם
butterstick – כ-1/2 כוס – 120 גרם
1 כף חמאה – 15 גרם (1/2
ounce

)
1 כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
1 כוס פירורי לחם יבשים – 125 גרם
1 כוס פירות יבשים, קצוצים – 150 גרם
1 כוס קורנפלור – 140 גרם
1 כף קורנפלור – 8 גרם
1 כוס קמח רגיל או תופח – 140 גרם
1 כוס קמח מלא – 125 גרם
1 כוס דבש – 360 גרם
1 כף דבש – 22 גרם
1 כוס ריבה – 330 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, קצוצים – 100 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה – 85 גרם
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
1 כוס אורז ארוך – 200 גרם
1 כוס אורז קצר – 210 גרם
1 כף אבקת אפיה – 8 גרם
1 כף סודה לשתיה – 8 גרם
1 כף שמרים יבשים – 10 גרם
1 כוס מלח – 250 גרם
1 כף מלח – 20 גרם
1 כוס קקאו – 140 גרם
1 כוס סוכר – 200 גרם
1 כף סוכר – 20 גרם
1 כוס אבקת סוכר – 120 גרם
1 כף אבקת סוכר – 8 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס – 240 גרם
קמח תופח תוצרת בית
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב' אפיה
1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אב' אפיה
ג'לטין
1 שקית ג'לטין = 14 גרם
1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
1 עלה ג'לטין = 4 גרם
יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

אבקת אפיה, סודה לשתיה
1 שקית = 10 גרם = 1 כף גדושה
1 כף = 9 גרם
1 כפית = 3 גרם

ביצים
ביצה מס‘ 1 – 65 גרם ומעלה
ביצה מס‘ 2 – 55-60 גרם
ביצה מס‘ 3 – 50 גרם

התאמת כמות החומרים, כשמשנים את גודל תבנית האפיה (עגולה)

הגדלה להוסיף
מ-22 ס"מ ל-24 ס"מ               20%
מ-22 ס"מ ל-26 ס"מ               40%
מ-22 ס"מ ל-28 ס"מ               60%
הקטנה להפחית
מ-26 ס"מ ל-24 ס"מ               15%
מ-26 ס"מ ל-22 ס"מ               30%
מ-28 ס"מ ל-22 ס"מ               40%

קיבלתי מחבר ואני מעבירה אליכם. מקווה שזה באמת אמין ויעזור לכולנו.

המלצה: למען הדיוק כדאי לבדוק ב"גוגל" עוד טבלות המרה ולהשוות.

לדעת לתרגם מתכון למעשים הוא אחד הסודות החשובים להצלחה במטבח. כולם יודעים שזה לא תמיד פשוט – פוגשים מונחים לא מוכרים, חומרי גלם מוזרים ולפעמים צריך לעסוק בניחושים: מה זה "קורט", כמה זה 200 גרם קמח או 150 גרם ביצים.

הנה כל ההמרות והתרגומים – מגרמים לכוסות, מגרמים לכפות / כפיות, מידות של נוזלים, וגם משקלים של מוצרים שונים (כמו משקל ממוצע של תפוח, פרוסת לכם וכו'), וגם תרגומים של מונחי משקלים כמו קורט, קמצוץ וחברים אחרים:

בכוס אחת יש:
אבקת סוכר = 120 גרם (כוס דחוסה) / 100 גרם (כוס לא דחוסה)
אגוזים/שקדים, טחונים לאבקה = 85 גרם
אגוזים/שקדים, קצוצים = 100 גרם
אורז ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 158 גרם
אורז קצר: יבש = 200 גרם ; מבושל = 205 גרם
אורז מלא ארוך: יבש = 185 גרם ; מבושל = 195 גרם
אורז מלא קצר: יבש = 190 גרם ; מבושל = 195 גרם
אטריות ביצים: לפני בישול = 38 גרם ; מבושלות = 160 גרם
אננס קוביות מקופסא = 300 גרם
אפונה יבשה חצויה = 197 גרם
אפונה, מוכן לאכילה = 145 גרם
אפונה סינית, טריה = 225 גרם
אפרסק, טרי, חתוך לקוביות = 170 גרם
ביצה חלבונים 8-10
ביצה חלמונים 12-14
בצל קצוץ = 160 גרם
ברוקולי, פרחים = 88 גרם
גבינה מגורדת = 100 גרם
גזר חתוך = 128 גרם
דבש = 339 גרם
חמאה = 200 גרם
חצילים, קוביות = כ-82 גרם
לחם פירורים יבשים = כ- 110 גרם = כ-4 פרוסות לחם
מלח = 250 גרם
משמש יבש – חצאים = 130 גרם
מרגרינה = 200 גרם
סובין חיטה = 58 גרם
סוכר = 200 גרם
כמו-סוכר = 40 גרם
סוכר חום דחוס = 240 גרם
סוכר חום לא דחוס = 145 גרם
סולת = 200 גרם
סילאן, דבש תמרים = 270 גרם
ספגטי, לפני בישול = 57.5 גרם
סלרי , גבעולים, חתוך – 100 גרם
עדשים = 192 גרם
עוגיות פירורים = 110 גרם = כ-14 פתי בר
ענבים = כ-220 גרם
פטל (טרי) = 125 גרם
פטריות טריות = כ-225 גרם
פירות יבשים, קצוצים = 150 גרם ; שלמים = 130 גרם
פירורי ביסקוויטים = 88 גרם
פירורי לחם טרי = 45 גרם
פירורי לחם יבש = 108 גרם
פיצפוצי אורז = 24 גרם
פלפל קוביות, אחד גדול אדום / כתום/ צהוב / ירוק = 150 גרם
פסטה מבושלת = 140 גרם
צימוקים = 145 גרם (לא דחוס) = 165 גרם (דחוס)
קוואקר = 80 גרם
קוסקוס לפני בישול = 210 גרם
קוקוס, שבבים – טרי = 80 גרם
קורנפלור = 140 גרם
קורנפלקס = 28 גרם
קינואה (לא מבושלת) = 170 גרם ; (מבושלת) = 240 גרם
קמח חומוס = 92 גרם
קמח מלא = 120 גרם
קמח מצה = 120 גרם
קמח רגיל או תופח = 125 גרם
קמח שיפון = 102 גרם
קמח תירס = 100 גרם
קקאו = 87 גרם
ריבה = 320 גרם
שזיפים מיובשים – ללא גרעין = 170 גרם
שעושית ירוקה טריה = כ-225 גרם
שקדים מולבנים = 145 גרם
תירס גרעינים, מקופסא = 210 גרם
תירס, סירופ = 316 גרם
תמרים חתוכים = 135 גרם
תרד טרי = 28 גרם
תפוח עץ, רסק = 246 גרם

בכף אחת יש:
אבקת אפיה = 8 גרם
אבקת סוכר = 7.5-8 גרם
אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם
ג'ינג'ר, שורש, טרי = 6 גרם
דבש = 22 גרם
לימון, קליפה = 6 גרם
מלח = 20 גרם
סודה לשתיה = 8 גרם
סויה (רוטב) = 18 גרם
סוכר = 12.5 גרם
פירורי לחם = 7 גרם
פרג = 10 גרם
קורנפלור = 8 גרם
קימל = 6 גרם
קמח מצה = 7.5 גרם
קמח רגיל – כ-8 גרם
ריבה = 20 גרם
שום כתוש – 2 שיניים
שוקולד צ'יפס = 15 גרם = 30 יחידות
שמרים יבשים = 10 גרם

מידות של נוזלים:
5 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כפית
15 מיליליטר/ Cc / גרם = 1 כף או 3 כפיות
240 מיליליטר / Cc / גרם = 1 כוס
480 מיליליטר/ Cc / גרם = 2 כוסות
960 מיליליטר / Cc / גרם = 4 כוסות

המרות של מוצרים יבשים:
3 כפיות = 1 כף
2 כפות = 1/8 כוס
4 כפות = 1/4 כוס
5 כפות + 1 כפית = 1/3 כוס
8 כפות = 1/2 כוס
16 כפות = 1 כוס

ביצים:
ביצה XL מס‘ 1 = 65 גרם ומעלה
ביצה M-L מס‘ 2 = 55-60 גרם
ביצה S מס‘ 3 = 50 גרם

מכוס לכף/כפית:
1 כוס = 240 מ"ל = 16 כפות
3/4 כוס = 180 מ"ל = 12 כפות
1/2 כוס = 120 מ"ל = 8 כפות
1/3 כוס = 80 מ"ל = 5 כפות + 1 כפית
1/4 כוס = 60 מ"ל = 4 כפות
1 כף = 15 מ"ל = 3 כפות
2 כפות = 30 מ"ל = 1/8 כוס
1 כפית = 5 מ"ל = 1/3 כף
480 מ"ל = 2 כוסות
960 מ"ל = 4 כוסות

קורט = 1/16 כפית
1/2 כפית = 30 טיפות
כפית = 1/3 כף או 60 טיפות
3 כפיות = כף
1/2 כף = ½1 כפיות
כף = 3 כפיות
2 כפות = 1/8 כוס
4 כפות = ¼ כוס
8 כפות = ½ כוס
16 כפות = כוס
1/3 כוס = 5 כפות ועוד כפית.
3/8 כוס = 1/4 כוס ועוד 2 כפיות
2/3 כוס = 10 כפות ועוד 2 כפיות
5/8 כפיות = ½ כוס וכוד 2 כפות
3/4 כוס = 12 כפות
7/8 כוס = ¾ ועוד 2 כפות

משקלים של מאכלים שונים:
אגס בינוני = כ-115 גרם
אפרסק, טרי – גדול = כ-157 גרם ; בינוני = כ-98 גרם ; קטן = 79 גרם
ארטישוק ירושלמי בינוני = כ-38 גרם
בטטה בינונית = כ-150 גרם
בננה בינונית = 150 גרם = כ-3/4 כוס פרוסות או כ-1/3 מרוסקות
בצל ירוק, כולל גבעול (לבן) ועלים (ירוק): גדול=25 גרם, בינוני=15 גרם
בצל יבש בינוני = כ-135 גרם
בצל יבש גדול = כ-225 גרם
בצל יבש קטן = כ-90 גרם
בצל שאלוט = 35 גרם
גבינה צהובה – פרוסה אחת = כ-28 גרם
גזר – גדול = 72 גרם, בינוני = 61 גרם, קטן = 50 גרם
דג, סלומון – מנת הגשה לפני בישול = 200 גרם עוד ע.ת של דגים: כאן
חציל, בינוני מקולף = כ-460 גרם
חציל בינוני, כולל קליפה = כ-550 גרם
כרוב גדול, כ-18 ס"מ קוטר = 1250 גרם
כרובית בינונית = כ-575 גרם
לחם פרוסת אחת = כ-27-33 גרם
לימון בינוני = כ-90 גרם
לימון בינוני – קליפה בלבד = כ-24 גרם
לימון בינוני – מיץ = כ-47 גרם
מלפופון בינוני = כ-227 גרם
משמש = 35 גרם
משמש מיובש, 1/2 = 4 גרם
עגבניה בינונית = כ-150 גרם
עגבנית תמר בינונית = כ-90 גרם
ערמונים 3.5 = 100 גרם (1=28 ג', 55 ק', 0 ש')
פלפל אדום / כתום / צהוב / ירוק גדול = כ-150 גרם
פלפל חריף = 45 גרם
קישוא בינוני = כ-150 גרם
קלמנטינה בינונית = כ-85 גרם
שום, שן אחת = 3 גרם
שזיף בינוני = כ-75 גרם
שזיף מיובש = 8 גרם
שעועית יבשה 150 גרם = 2 כוסות שעועית מבושלת
תות שדה אחד בינוני = 12 גרם , כוס חצאים = 150 גרם
תמר אחד = 8 גרם
תפוז בינוני = כ-150 גרם
תפוח אדמה בינוני = כ-220 גרם
תפוח עץ בינוני = 150 גרם = כ-1 כוס קוביות

ממעומעם למוחשי
קורט = הכמות שאפשר לקחת בשתי אצבעות (האצבע המורה והאגודל)
קמצוץ = פחות מ-1/8 כפית
לימון אחד = כ-3-4 כפות מיץ לימון
תפוז אחד = 1/3 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמנת מתוקה = כוס אחת קצפת
230 גרם ספגטי לפני בישול = 4 כוסות ספגטי מבושל
4 כוסות אטריות לפני בישול = 2 כוסות אטריות מבושלות
1 כוס אורז יבש לפני בישול = 3 כוסות אורז מבושל
1/2 כוס סוכר = 20 גרם כמו-סוכר

ה מ ר ו ת
גודל טקסט:
א
ב
ג
ד

שמרים – המרות
1מדינת ישראל ו ו תאריך הוספה: 29/09/2007 ו עדכון: 29/09/2007

printer - טבלת המרות הדפס מאמר

חשוב מאוד

באפייה עם שמרים – במשך כל זמן האפייה לשים בתחתית התנור תבנית מלאה מים. לאחר האפיה – להוציא על רשת ולעטוף במגבת יבשה.

שמרים טריים – קוביה – לשמור בקירור

חייבים להתפיח קודם את השמרים בכלי נפרד עד שיוצאות בועות – לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון


שמרים טריים שמרית (גרגרים)
לשמור בקירור

לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות .

אין צורך בהתפחה, מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון.


שמרים יבשים – (גרגרים)
לשמור בקירור

לערבב כפית סוכר + השמרים + כוס נוזלים מהמתכון. להשאיר כ-2 דקות .

אין צורך בהתפחה מתחילים עם שאר מרכיבי המתכון

30 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 11 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות

מחוקות שמרים יבשים.

50 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 30 גרם שמרים יבשים/ 2 כפות

+ ½ 1 כפיות שמרים יבשים.

25 גרם שמרים טריים קוביה/שמרית = 8-9 גרם שמרים יבשים/ 1 כף

+ ¾ כפית שמרים יבשים.

20 גרם שמרים טריים/4 כפיות שמרים טריים = 3 כפיות שמרים יבשים.

10 גרם שמרים טריים/2 כפיות שמרים טריים = ½ 1 כפיות שמרים יבשים .

5 גרם שמרים טריים/1 כפית שמרים טריים = ¾ כפית שמרים יבשים .

בחורף, בימים הקרים, יש צורך להוסיף עוד קצת שמרים מעבר לכמות הרשומה

חשוב – 
לא להוסיף את המלח ישירות על השמרים,
קודם להוסיף 1 כוס קמח, 
לערבב ואז יש אפשרות להוסיף מלח ואת שאר החומרים.

למתכון מלוח
בבצק שמרים מוסיפים קמצוץ סוכר ולא 1 כפית.

המרת קמח תופח בקמח רגיל

1 ק"ג קמח תופח = 1 ק"ג קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

שקית קטנה קמח תופח ( ¾ 2 כוסות) = ½ 2 כוסות קמח רגיל+¾ שקית א.אפייה

תכולת 1 כוס קמח רגיל = 140 גרם

תכולת 1 כוס קטנה קפה טורקי ריקה = 60-65 גרם

כל מה שנרשם כאן הוא עפ"י הנסיון שלי לאורך השנים.

כאמור הטבלה הובאה מפורום בישול ילדים ונערכה ע"י : 1 מדינת ישראל

נתונים על יחסי המרה של שמרים

50 גרם שמרים טריים (קוביה אדומה) = 25-30 גרם (כשתי כפות) שמרים יבשים
25 גרם שמרים טריים – (חצי קוביה) = בערך 12 גרם שמרים יבשים, (כף אחת)
10 גרם שמרים טריים = בערך 4-5 גרם שמרים יבשים

שימרית = בדיוק כמו שמרים טריים מבחינת המשקל, ההבדל היחיד שאין צורך להתסיס אותם מראש בכוס עם מים וכו', אלא מפזרים אותם ישירות לבצק.

ומכיוון אחר:

כף אחת שמרים יבשים = 12 גרם בערך, ושקולה כנגד חצי קוביית שמרים או חצי חבילת (25 גרם, שימרית
כמות זו מספיקה להתפחת חצי ק"ג קמח

להתפחת קילו שלם של קמח, צריך:
40-50 גרם שמרים טריים (כל הקוביה או טיפ טיפה פחות)
ו/או שקית שימרית,
ו/או 2 כפות שמרים יבשים

שני דברים חשובים שצריך לזכור:
1 – שמרים היא 'יצורים' חיים, והם לא אוהבים מלח. צריך להמנע ככל האפשר ממגע ישיר מדי בין השמרים (מכל סוג שהוא) לבין המלח שבמתכון. את המלח רצוי לערבב מראש עם הקמח, כדי שיפוזר ולא יהיה בריכוז גדול כשמתבצע החיבור עם השמרים.
2 – כמות השמרים ותפיחתם בבצק תלויה בהמון גורמים, ובעיקר מהזמן שאתם מקדישים לתפיחה, ומהרכב המוצרים האחרים בבצק. ניתן לקצר זמן תפיחה על ידי הגדלת כמות השמרים, אבל מאד לא רצוי לעשות זאת, כיוון שעודף שמרים מקנה לבצק, ולמוצר המוגמר, טעם לוואי לא נעים.
הכלל הוא שעדיף פחות שמרים, ויותר זמן התפחה..

האם ניתן להחליף שימוש בשמרים יבשים בשמרים טריים ולהיפך? כן

היחס בין  שמרים יבשים לשמרים טריים הוא 1 ל- 3.
כלומר, את כמות השמרים היבשים הכתובה במתכון מכפילים ב- 3 על מנת לקבל את כמות השמרים הטריים ואת כמות השמרים הטריים הכתובה במתכון יש לחלק ב- 3 על מנת לקבל את כמות השמרים היבשים.

2 כפות שמרים יבשים = 50 גר' שמרים טריים (שקית אחת או קוביה אחת של שמרית).

61 תגובות על “טבלת המרות

  1. וואוו…
    זה בהחלט מאוד שימושי
    אין לי ספק שיהיה לי לעזר רב

    תודה רבה על השיתוף…

      • תודה על ההמרות המעשיות.
        האם יש טבלה להמרת קמח לבן לקורנפלור, או לקמח מצה?

        • סימה אין המרה כזו. את צריכה להכין לפי המתכון.

          אנא,להבא כתבי את התגובה למטה אחרי כל התגובות שבדף.
          חג שמח smile

          תודה smile

    • לגבי המרת תבניות, לא מצאתי בשום מקום איך הופכים מתכון של תבנית עגולה לתבנית מרובעת.

      • אני ממירה לבינונית. גם לפי כמות הבלילה,אני יודעת לאיזה תבנית זה יתאים.

  2. פירגה היקרה
    תודה לך על טבלת ההמרות . זה יעזור לי הרבה במטבח.
    פירגה, אולי יש לך מתכון לפיתות בטאבון. אני צריכה למסיבת סיום של הבן שלי ביום רביעי..
    תודה רבה
    רעות

    • רעות יקרה ערב טוב
      אף פעם לא הכנתי פיתות. אולי אכין בקרוב פיתות בתנור.
      תבררי ב"גוגל" או בפורומי האוכל של תפוז.
      בהצלחה לבן וגם לך smile

  3. טבלת המרות זה דבר בסיסי במטבח ולכן זה בהחלט חשוב

    אני מקווה שלא תכעסי עלי, אבל יש פה כמה טעויות (מהדברים שאניי מכירה ויודעת) וזה לא תואם את טבלת המידות האוניברסלית לפיה עובדים בכל ספרי הבישול.
    לכן מאד חשוב שהטבלה איתה עובדים תהיה אוניברסלית, כדי למנוע טעויות.

    למשל – כוס קמח רגיל/תופח זה 140 גר (ולא 125גר) וזה משמעותי.
    וגם כוס קקאו זה 140 גר (ולא 85 גר), ופה ההבדל הוא ענק.
    כוס חמאה/מרגרינה = 240 גר (ולא 200)

    וזה רק מהדברים שהצצתי כרגע.

    • ויני יקרה בקר טוב
      הוספתי הערה:
      המלצה: למען הדיוק כדאי לבדוק ב"גוגל" עוד טבלות המרה ולהשוות.

      כפי שכתבתי את הטבלה קיבלתי מחבר ולא אני הכנתי אותה.
      נשיקות smile

  4. פירגה יקרה!!!

    אני אוהבת לתת פירוגונים בזמן :lol: :lol: :lol: ….כמה זמן חיכתי לטבלת המרות מרוכזת!…יש באמתחתי מס' מתכונים שכולם עם מידות בגרמים,אך לא הכנתים מסיבה שלא ידעתי כמה….

    אני מודה לך בשם כל האמהות על עזרתך ותרומתך לכולנו,אני פשוט כל יום נהנת מחדש,פרי הדמיון שלך מקסים אותי,ואני נהנת מהשינויים והגוון שיש במאכלים, הם נותנים טעם לעוד smile

    שיהיה לך יום בריא וקל :!:

    • בשם כל האמהות
      גם אני התלהבתי לקבל את הטבלה המגוונת.
      אבל שוב, עקב התגובה של וויני עדיף לבדוק שוב טבלות אחרות ב"גוגל" ולהשוות.
      תהני חמודה smile

  5. :shock: נחמד מאד! תמיד, טוב, שיש מוכן וזמין .
    אהבתי את הרעיון!!!!!!!!!!!!!! :twisted: שלא צריך לטרוך.

    • סיגל שימי לב לאור מה שכתבה ויני לבדוק שוב בטבלאות דומות ב"גוגל", ולהשוות.
      smile

  6. אני מחזיקה את זה במחשב, וסט מודפס במטבח
    הטבלה שהבאת פירגה לקוחה מפה
    http://www.sane-way.com/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=10340
    והיא טבלה טובה לשמירת משקל,
    הבעיה היחידה כפי שציינתי היא שהיא אינה טבלת מידות אוניברסלית.
    לכן כדי לא לטעות בבישול ואפיה במתכונים השונים כדי להיצמד לטבלה האוניברסלית
    אפשר למצוא את הטבלה האוניברסלית בהרבה מקומות
    למשל
    http://www.hashulchan.co.il/Index.asp?ArticleID=8740&CategoryID=85

    בכל מקרה פירגה – הרעיון שהעלת את זה לאתר הוא נהדר smile

    • תודה ענקית לך ויני מקסימה
      אני מקווה שאחרי כל מה שרשמנו פה בתגובות החברים שלנו באתר ישכילו ויתאימו להם את המידות כמתבקש.
      שיהיה לכולנו סוף שבוע נפלא smile

  7. אני מחפשת הרבה זמן תרגום מסוכר לאבקת סוכר (יש עוגיות שעדיף לאפות באבקת סוכר). כמה אבקת סוכר שווה כוס סוכר? אי אפשר לצערי להבין זאת מטבלת ההמרה הנהדרת.

    • מזל בקר אור
      רשום שכוס סוכר=200 גרם
      וכוס אבקת סוכר=120 גרם
      בבקשה smile

  8. בוקר טוב פירגה
    ראיתי מה המשקל של סוכר ואבקת סוכר בכוס אבל זה עדיין לא אומר לי איך להמיר סוכר באבקת סוכר (אלא אם כן אטחן בעצמי את הסוכר לאבקה) כי שאלתי היא כמה זה 200 גר סוכר לאחר טחינתו – האם עדיין 200 גר, האם במקום שצריך לשים כוס סוכר צריך לשים כוס אבקת סוכר או פחות או יותר..
    סליחה על הבלבול והבורות

  9. 200 גרם סוכר לאחר שיטחנו אותו יהיה חייב להשאר באותו המשקל.
    המשקל לא יכול להשתנות
    הדבר שישתנה הוא הנפח שזה יתפוס.
    לכן אם רוצים להמיר 200 גר סוכר לאבקת סוכר אז חייבים לקחת 200 גרם אבקת סוכר.

    אם ניקח את אותו משקל סוכר בקוביות או בגוש אחד אז גם מספר הכוסות ישתנה כי זה יתפוס נפח אחר

    לא משנה באיזה צורה הסוכר יהיה, המשקל חייב להיות אותו המשקל.

  10. פירגה שלום
    ראיתי בגוגל (פה לא מצאתי)שאפשר להמיר ביצה ב1/4 כוס מים
    האם את יודעת מנסיונך שזה בסדר?
    תודה והמשך יום נעים

  11. שלום פירגה,

    תודה מראש על כל המתכונים הנהדרים שלך, נהנית לקרוא לבשל ותמיד זה טעים.

    שאלה:
    באיזה כוס את משתמשת למדידת החומרים האם כוס פלסטיק חד פעמית מתאימה?
    תודה על תשובתך.

    • הי סבתא של החמודים
      אני משתמשת תמיד בכוס הכי פשוטה מזכוכית עם ידית – ממש הכי פשוטה.קונים אותה בשווקים במאות.

      תמדדי את החד פעמית – אם הקוטר שלה 7 ס"מ והאורך 8 ס"מ אז בסדר.
      בהצלחה smile

  12. היי פירגה, הבלוג שלך מדהים.יש לי שאלה בנושא ,אני רוצה להכין לזניה בשרית ולרוטב הבשמל צריך חמאה או מרגרינה, חמאה לא בא בחשבון בגלל הבשר ומרגרינה בגלל הטראנס יש אפשרות לתחליף? תודה מראש smile

    • רונית בקר טוב ונפלא וכיף לקבל מחמאות על הבקר ;)
      לא ניתן להחליף שמן בבשמל. את יכולה להמיר לטחינה?
      תהנו ושבת שלום smile

  13. פירגה תודה רבה זה מה שגם אני חשבתי. שמים את הטחינה מתחילת האפיה? שתהיה שבת שלום לכולם ;)

  14. כל הכבוד על הטבלה המפורטת.
    אני מתה על האתר שלך, מקסים!
    שאלה: במה אני ממירה בעוגה: שמנת חמוצה, רוויון?
    אשמח לתשובתך.

    • לא תמיד כדאי להמיר כי זה משנה את כל המירקם של המאפה.

      המשך הנאה ושיהיה תמיד טעים

      תוד smile ה ליאורה

  15. שאלה
    יש לי מתכון לעוגת תפוחים לפסח.
    המתכון מכיל 3/4 כוס קמח מצה. לכמה קמח רגיל זה שווה?
    תודה רבה על התשובה

    • רות נאמן,שלום וברכה.
      יש קטגוריה נפלאה של המון עוגות תפוחים באתר. תבחרי אחת לטעמך ותהנו.

  16. היירינת ים
    וואו זה ממש שימושי
    שאלה לי אליך
    1 גרם =X מ״ל
    כמה מ״ל ?

      • אמר הפרופסור: :shock:
        גרם זה משקל (כובד)
        מ"ל זה נפח (גודל)
        לכן אי אפשר להשוות בינהם
        לדוגמא-
        50 מ"ל מים ו50 מ"ל שמן ישקלו משקל שונה – גרמים שונים…

  17. היי
    שימי לב שבטבלה הראשונה למעלה איפה שכתוב כמה בגרמים יש בכוס אחת
    1 כוס קמח רגיל או תופח – 140 גרם

    אחר כך יש עוד טבלה ארוכה שהכותרת שלה "בכל כוס יש" רשום
    קשמח תופח או רגיל = 125 גרם לכוס !!!!!!!!! :eek:

    ועוד הערה מבלי שתכעסי עלי .. שאם כבר את משתפת את המתכונים שלך
    למשל בצקי שמרים את משתמשת לרוב בשמרים יבשים
    מועיל ונוח יהיה שתצייני כמה שמרים טריים גם למי שמשתמש בטריים
    בוודאי תפני אותי לטבלה כאן שכלום לא מובן ממנה וההסברים מבלבלים

    לדוגמא יש מתכון בצק שמרים עם גבינה לבנה
    5 כוסות קמח שאם נלך לפי 140 גרם כל כוס לפי הטבלה בראש העמוד זה שווה 700 גרם
    לפיח הטבלה השניה רשום שבכל כוס קמח יש 125 גרם !! נכפיל תזה ב 5 = 625 גרם

    קצת … הרבה מבלבל לא ?!

    ובכל זאת כוס קמח 140 כפול 5 = 700 .. כמה שמרים טריים לשים ?!!!

    • על חצי קילו אני שמה כף יבשים על קילו 2 כפות יבשים. בשמרים טריים אני לא משתמשת. אם יש מתכונים עם שמרים יבשים/טריים באתר שלי רשום במתכון כמה לשים.

  18. תבורכי, אינך יודעת איזו בעיה פתרת לי עם השמרים, ואני בטוחה שאעשה שימוש אין סופי בהמרות. תודה

  19. שלום יש לך אתר מדהים
    אני לא יודעת איך לחשב לחמניה שמכילה 700 גם קמח לבן חצי כוס שמן כף סוכר כוס מים , יוצאים 18 לחמניות, של כ-70 גרם לחמניה כמה קלוריות יש בלחמניה כזאת כי אני בהליך של דיאטה, מאד אדה לך
    רבקה

    • רבקה תודה לך,גם לי אין מושג. זה סינית בשבילי.
      אני סתם סבתא מבשלת,חהחהחהחהחה.

      הצעתי לך להיכנס לאתרי דיאטה מסודרים.
      בהצלחה.

  20. זו היתה לי תגלית לגלות את ההמרות שפרסמת! נפלא!
    שאלה לי האם באפייה אני יכולה להמיר במקום מרגרינה לכוס טחינה או איזה כמות שהיא שוות ערך למרגרינה ( לא מצאתי בהמרות התייחסות לטחינה)
    ראיתי מכותבות הרבות שיש לך אתר שבו את מפרסמת ממתכוניך, אפשר לקבל את כתובת האתר שלך?
    תודה מראש ושנה טובה מאושרת עם שפע של מתכונים נפלאים קלים וטעימים

  21. שלום, אם במתכון רשום חצי עלה גלטין, ואני רוצה להמיר לאבקה, כמה גרם צריך? בעלה יש 4 גרם אז אני צריכה 2 גרם? תודה

    • דנית בקר טוב,
      אני לא רוצה להטעות אותך.
      מצאתי באתר שטרודל את זה:

      ג'לטין
      1 שקית ג'לטין = 14 גרם
      1 כף ג'לטין = כ-10 גרם
      1 עלה ג'לטין = 4 גרם
      יחסי המרה: 1 שקית ג'לטין (14 גרם) = 1/2 3 עלים

    • לצפיה ב-'מבחינת כמות שצריך במתכון, יש צורך באותה כמות'מבחינת כמות שצריך במתכון, יש צורך באותה כמות MAGIG08/10/2008 | 08:263370
      1 כוס סוכר = 200 גר', 1 כוס אבקת סוכר = 120 גר'.
      אבקת סוכר לא יותר מתוקה מסוכר, אבקת סוכר היא סוכר טחון דק + קורנפלור או עמילן תירס המאפשר זרימה קלה יותר של האבקה וגם סופח נוזלים.

      מגי

  22. מישהו יכול להגיד לי כמה זה 76 גרם חלבון בבצים כלומר שני בייצים ביצה אחת וכו תודה על העזרה
    :eek:

להגיב על רבקה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *