d7a7d7a8d790d7a0d7a6 d7a9d7a7d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793d794 - חיתוכיות קראנץ' נוטלה

חיתוכיות קראנץ' נוטלה

 

d7a7d7a8d790d7a0d7a6 d7a9d7a7d79d d7a9d795d7a7d795d79cd793d7944 1 - חיתוכיות קראנץ' נוטלהקראנץ' שיש שוקולד בלי שמרים (חיתוכיות)

מהיר, פריך,שוקולדי ותוך שעה יש קראנץ' נפלא.עשרות מחמאות לעוגה.

אפשרות להכין עם קמח מלא ע"פ  התגובה למטה

מצרכים והכנה :
בצק בקערה:
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה בטמפרטורת החדר
1  חלמון  (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2  2  כוסות קמח רגיל
1  שקית אבקת אפיה
1  שקית סוכר וניל
200 גרם=מיכל שמנת חמוצה של פעם
ללוש לבצק נעים שלא נדבק לידיים . מוסיפים קמח תוך כדי לישה. מקררים במקרר כשעה.
לחלק ל-3 כדורים שווים
כל כדור לרדד על שיש מקומח ובמערוך מקומח לעלה מלבני
למרוח בנדיבות רבה ממרח נוטלה
לגלגל לכרוכית.
לחצות את הכרוכית לכל אורכה לשני חלקים שווים ולשזור בצורת בורג אחד על השני די צפוף,
כשמלית השוקולד כל הזמן כלפי מעלה.

להבריש בחלבון מוקצף
לאפות בחום 180 מעלות כ-30 דקות
אפשר אחרי שהעוגות מתקררות לפזר אבקת סוכר .
לפרוס למנות ולשמור כמו עוגיות בקופסת עוגיות.

"טיפ" – כדי להקל על החיתוך והשזירה של הכרוכית כדאי לשים אותה שעה במקרר.
תהנו

הכנה עם קמח מלא:

שלום פירגה,
אתמול הכנתי את קראנץ השוקולד עם מעט שינויים… ( מטעמי דיאטה !)
השתמשתי ב 100 גרם חמאה ובקמח מלא! ובמקום שוקולד מרחתי ממרח חלבה. ( אלה כל החומרים שהיו זמינים בבית icon biggrin - חיתוכיות קראנץ' נוטלה" /> ). הטיפ שנתת לגבי קירור הבצק , שעה במקרר עזר מאוד icon lol - חיתוכיות קראנץ' נוטלה !!
ממליצה לכולן להשתמש בו. יצא נפלא, כעבור שעתיים ה"צמות" הפכו לחיתוכיות, איחסנתי בצינצנת גדולה
והבעל המקסים שלי החמיא ואמר שזה נראה כמו עוגיות על מדף בבית קפה.
( אשמח לשלוח לך תמונה icon biggrin - חיתוכיות קראנץ' נוטלה" /> ). עוד מתכון פשוט להכנה , טעים , מתוק ו… והבעל מבסוט icon wink - חיתוכיות קראנץ' נוטלה .
ציון 5 לפירגה. המשך יום טוב,
מאיה ב.ב. גיברלטר icon lol - חיתוכיות קראנץ' נוטלה

הקראנצ'יות שהכינה שיר123:

d7a7d7a8d790d7a0d7a5 d7a9d795d7a7d795d79cd793 d79cd79cd790 d7a9d79ed7a8d799d79d d7a9d799d7a8123 - חיתוכיות קראנץ' נוטלה

תתכבדו ותהנו

152 תגובות על “חיתוכיות קראנץ' נוטלה

    • אורלי בקר אור
      תנסי עם מוצרי סויה.
      את השמנת אני מחליפה לפעמים ב-3/4 כוס מיץ תפוזים אבל אני לא בטוחה אם מתאים גם לקראנץ,נראה לי שהבצק אחרי יום יתפורר.
      יום טוב smile

  1. האם אפשר להשתמש בקמח מלא?? ובמקום נוטלה בממרח חרובים??

    תודה רבה

    • גל,גבינה יהיה מצויין. שימי בהתחלה 150 גרם ותוסיפי בזמן הלישה.
      בהצלחה ותהנו smile

  2. בוקר טוב פירגה

    אם מותר לי אז אני רוצה להציע משהו אחר במקום השמנת החמוצה – כדי להפוך את הקראנץ לפרווה
    מיץ תפוזים כמו שאמרת במקרה הזה לא יהיה כל כך טוב, כי יש לו מרקם לגמרי אחר, שלא נדבר על הטעם.
    ההצעה שלי היא לנסות להשתמש במעדן סויה (בטעם וניל) ולהוסיף כפית לימון.
    אני עשיתי את זה ב"עוגת שיש בחושה עם שוקולדצ'יפס".
    אמנם פה זאת לא עוגה בחושה אלא בצק, אבל בכל זאת מרקם המעדן הוא דומה יותר למרקם השמנת.
    בבצק אפשר לערבב חצי כוס חלב סויה/ריץ + חצי מעדן סויה + כפית מיץ לימון/תפוז

    או כמובן להשתמש בשמנת חמוצה מסויה. כן – יש דבר כזה בחנויות הטבע, רק שזה ממש לא זול.

    • ויני מותר ואף רצוי.
      גם לדעתי עדיף מירקם הסויה כתחליף שישמור על עסיסיות הבצק.
      תודה smile

  3. בוקר טוב,

    סתם שאלה כללית… מדוע לא יוצאות התמונות המגרות של המטעמים ברגע שאני מדפיסה את המתכון??

    חבל שאי אפשר לשמור את המתכון המודפס עם תמונתו כך שכבר בצפיה ראשונית ניתן לדעת מה מחכה לנו בהמשך… וגם תזכורת לאיך זה אמור להראות בסיום…

    אגב זו הערה/שאלה מתוך הערצה מלאה לאתר שלך ולך כמובן.
    יום נעים וטעים.

    • גלי בקר טוב חמודה
      אני מקווה שכשהבן שלי יראה את התגובה שלך,הוא יגיב.
      לי אין מושג.צר לי.
      תודה על המחמאות.את נהדרת.
      יום נעים

  4. אכן בצק חש"ק הוא בצק מאוד נוח , אני ממליצה לך שתנסי עם מילויים אחרים גם מתוק וגם מלוח.
    אני קוראת לו בצק של הסבתא. קראנץ בטוח שהוא לא.

    • יעל יקרה
      הקראנץ' התבקש בגלל הקראנצ'יות של הבצק בזמן הביסססססססססס. ממש מתפצפץ.
      בצק נוסטלגי ונפלא לשלל מאפים נפלאים.
      לא מזמן נתתי מתכון לכעכים בשומשום שאמא שלי מכינה מהבצק הזה .
      יוצא מגניב ונחטף ברגע. יש בקטגוריה:מלוחים עוד מאפים מהבצק.
      בקר נהדר וטעים smile

  5. פירגה'לה יקרה
    אין כמותך, חיוך גדול ולב רחב בכל פעם שאני פותחת את הדואר ורואה מייל ממך, את ענקית!!!
    אפילו שיש מתכונים שחלקנו כעקרות בית מכירות, האופן שאת מציגה אותם והטיפים שלך עושים את ההבדל. תדעי לך שכייף לקבל ממך מייל ואמן שתעשי את זה עוד המון המון שנים!!!
    מעריצה אותך,
    יעלה smile

    • יעל מקסימה קראתי את 2 התגובות שלך.
      העיקר שיהיה נחמד וטעים ,לפעמים אולד פשן,לפעמים מחודש,לפעמים עם טאץ' ובאמת הכל בהרבה אהבה ונתינה.
      smile

  6. כששואלים הפעם של מי אני אומרת של פריגה :| :lol: smile

    • בקר אור
      לא זיהיתי מי הכותב אבל כמובן שכיף לקבל הודעה כזו נפלאה על הבקר
      smile תודה :lol:

  7. היי פירג ה,
    אפיתי את הרולדות הבוקר ויצא משגע.
    הילדים התלהבו מאד. העוגיות פריכות מאד והטעם נהדר.
    אגב, לא הבנתי מה הכוונה למרוח חלבון מוקצף מעל הרולדות לפני כניסתן לתנור וויתרתי על פרט זה והן השחימו גם כך.
    תודה על המתכון ושתדעי שאני אופה ומבשלת המון ואוהבת מאד את המטבח ובמיוחד לנסות דברים חדשים.
    מאז שהכרתי את האתר שלך אני מוציאה המון מתכונים ממנו ויודעת שאין ספק שהם ייצאו טעימים ומוצלחים.
    תודה רבה לך ויום מקסים. איריס :lol:

    • איריס יקירתי
      תודה על התגובה הנהדרת.
      כשמברישים חלבון על המאפים לפני הכנסתם לתנור זה נותן מעין ברק.
      כמובן שלא חובה ואפשר לוותר.
      התרגשתי לקרוא את התגובה שלך,תודה מקרב לב עם המון smile
      תהנו מהמאפים :lol:

  8. פירגה'לה את מעולה!!!
    איזו חריצות…. גם לבשל וגם לאפות, ולהספיק לכל התגובות מיידית לענות, נדירה!!!
    רק רציתי להעיר ולהאיר שרק את התגובה השניה אני שלחתי, לפני כתבה יעל אחרת.
    בכל מקרה ההכנות שלי לקראת שבת בעיצומן ומירב המתכונים שלך.
    שתהיה לך ולבני ביתך שבת טובה ומבורכת
    יעל(וש) smile

    • יעלוש יקרה תודה רבה על המחמאות.
      מקווה להבא לשים לב ל-2 היעלות ;)
      מאחלת לך שבת טעימה ומבורכת ורק טוב smile

  9. היי שלום לכולם בדרך כלל אני לא עובדת עם בצקים אבל שראיתי את המתכון הזה אמרתי אולי אני הנסה את המתכון.בקיצור יוצא לי מזה טעים .עשיייתי אותו פרווה. :lol: smile

    • רוחמה הייייי
      אני שמחה שהכנת ותודה שהגבת ומאחלת לכם שבת טעימה ומהנה smile

  10. פירגה היקרה
    הכנתי את הקרנץ יצא טעים מאוד כולם התלהבו אין כמוך אני אימצתי את האתר שלך אל ליבי ומטבחי ואני מכינה ללא הרף ממטעמייך כיף גדול ! smile

    • תודה חניתה חמדתי
      אני משתדלת להביא מתכונים די פשוטים שבכל אחד יש משהו משלי וקצת אחר.
      תודה רבה והמשך עשייה משותף וטעים smile

  11. פירגה, העוגיות פשוט מעולות! כל כך קל, כל כך פשוט, כל כך טעים. תענוג.

    • עפרה ערב טוב
      עונג לי לקבל מחמאות ממך ולקרוא שטעם לכם.
      שבוע טוב smile

  12. עכשיו יצאו חמים מהתנור הנגלה השניה עוד באפיה הריח מעולה והטעם מעדן מקווה שישאר משהו למחר
    שבוע טוב ושוב תודה !!!!!!

    • מירי יקרה
      אני רואה שכל מי שהכין את העוגיות נהנה.
      קלי קלות וטעים.זה הרעיון. smile
      smile תודה רבה ושבוע טעים

  13. קראתי את המתכון , הדבר עושה לי חשק להכין , האם אפשר להדפיס את המתכון לא ראיתי קישורית לכך. :?

    • רונית שלום

      בסוף המתכון כתוב: הדפס מתכון זה

      בהצלחה smile

  14. כשראיתי את המתכון נדלקתי עליו.
    אתמול הכנתי, קצת הסתכתי עם הקליעה.
    היום ארחתי חברות והן לא האמינו לי שאין זו עוגת שמרים.
    אגב את העוגה שמרתי במקרר, הבצק נהדר.
    במקום שמת שמתי יוגורט, כי פשוט לא היתה שמנת…..
    המון תודות לך על המתכונים הנפלאים.
    תבורכי. smile

  15. מתכון פשוט וקל ותוצאה מרנינה! הכנתי פרווה עם מיכל שמנת ריץ,2 מלאתי בשוקולד ו1 בממרח תמרים. יצא פשוט מעולה. למחרת יותר טעים. :lol:

  16. פירגה יקירתי, בביתנו היום היית הכוכבת: בצק שמרים בסיסי ממולא בפרג ותפוחים והקרנץ' שוקולד שקצר מחמאות ותשבוחות.
    במתכון של הקרנץ – כרגיל, הפכתי את הקמח הרגיל לקמח מלא והפחתתי מעט את החמאה. יצא מצויין!

  17. מעולה מעולה מעולה מצוין פשוט אין מילים תענוג !!!
    שפתיים ישקו..
    תודה
    שבת שלום smile :lol: :lol: :lol: :lol:

  18. אתמול, שמעתי לראשונה עליך מאחותי,
    היא הכינה את הקראנץ שלך, כמובן שטעמתי ממנו עוד ועוד…
    הקראנץ פשוט נפלא, מפנק את הפה וגורם לשמחה בלב!

    תודה לך פירגה על האתר הנפלא שלך,
    אצלי הוא כבר במועדפים! :P

    • אילנה'לה יקרה
      תודה :lol:
      חיבוק חם לך ולאחותך
      שנמשיך להנות ולהכין מטעמים בכיף smile

  19. די, זה לא פייר :?

    אני מחפשת מתכונים (חיפשתי חיתוכיות) בלי מרגרינה, וגם בלי חמאה (אני לא רוצה להיות מוגבלת בעוגיות חלביות..אני רוצה לאכול אותן גם כשאני בשרית),,,,,והכל עם מרגרינה או חמאה.

    נו…פירגה, תמציאי קצת מתכונים של עוגיות /חיתוכיות טעימות בלי מרגרינה (בכלל לא בריא! : )) ובלי חמאה.
    תודה!
    אופירה smile

  20. שלום פירגה,
    אתמול הכנתי את קראנץ השוקולד עם מעט שינויים… ( מטעמי דיאטה !)
    השתמשתי ב 100 גרם חמאה ובקמח מלא! ובמקום שוקולד מרחתי ממרח חלבה. ( אלה כל החומרים שהיו זמינים בבית laugh ). הטיפ שנתת לגבי קירור הבצק , שעה במקרר עזר מאוד :lol: !!
    ממליצה לכולן להשתמש בו. יצא נפלא, כעבור שעתיים ה"צמות" הפכו לחיתוכיות, איחסנתי בצינצנת גדולה
    והבעל המקסים שלי החמיא ואמר שזה נראה כמו עוגיות על מדף בבית קפה.
    ( אשמח לשלוח לך תמונה laugh ). עוד מתכון פשוט להכנה , טעים , מתוק ו… והבעל מבסוט ;) .
    ציון 5 לפירגה. המשך יום טוב,
    מאיה ב.ב. גיברלטר :lol:

    • מאיה מקסימה
      קודם כל אשמח מאד מאד לתמונה. תודה.
      שימחת אותי מאד בהתלהבות שלך לחיתוכיות.
      אגב, בממרח חלבה אני גם אוהבת להשתמש ויש לי מספר מתכונים מעולים שתמצאי בחפש באתר אם תרשמי את המילים ממרח חלבה.
      תודה על הציון והצטרפותך לקהל הממליצים והאוהדים של החיתוכיות האלה.
      היום הכנתי קראנץ' חדש של טחינה סילאן ואגוזים וגם בלי שמרים והוא כבר באתר להנאתכם.
      חיבוק לערב נפלא וטעים smile

  21. ערב טוב פירגה היקרה

    סוף סוף הכנתי את החיתוכיות הנהדרות האלה :P
    אני כל כך רגילה לעבוד עם בצקי שמרים, שהיה לי קצת מוזר לעבוד על משטח מקומח :cool:
    כרוכית אחת הכנתי עם ממרח שוקולד רוזמרי
    השניה עם טחינה, סילאן, ושקדים קצוצים
    והשלישית עם ממרח תמרים

    טעים שזה חבל על הזמן.
    והכנתי אותן פרווה – במקום שמנת חמוצה השתמשתי במעדן סויה בטעם וניל – יוצא פשוט נהדר

    שיהיה לך חג שמח
    המון אהבה
    וויני

    • וויני מקסימה,המילויים שעשית מעלפים.
      ההמרה לפרווה נהדרת גם היא.כל הכבוד.
      תמשיכו להנות ואני מתמוגגת smile
      באהבה ולילה טוב :lol:

  22. פירגה מדהימה,

    מהו המילוי לקראנץ המדהים הזה, אולי אפתיע היום את בני המשפחה שלי…..

    אודה למתכון על מילוי….

    תודה יקירתי. smile

    • ליאתוש,כתבתי במתכון ממרח נוטלה.
      תכיני,יש עליו המון תגובות נהדרות.תשמחי את בני המשפחה smile

    • שרי בקר אור
      תודה חמודה.
      בשמחה אני מוסיפה עוד ועוד מחמאות על העוגה / חיתוכיות האלה.
      הם מדהימות את כל מי שמכין אותם.

      ואני? אכין היום כי עשית לי חשק.יאמי ;)
      תודה smile

  23. שלום,
    אפשר להכין מלית מקקאו איכשהו?
    חוצמזה נעים מאד. אני קרן מירושלים. אני מ-א-ד נהנית מהאתר .

    • קרן אפשר כל מלית ויש מלית מקקאו.
      כנסי לקטגוריה:מליות ותבחרי מהמבחר העשיר.
      smile
      בהצלחה :lol:

  24. פירגה שלום ,
    אכן עוגיות נהדרות ונהניתי מאד להכין אותן בעיקר ללא שמרים . הטיפ של המקרר מצויין .
    . אפיתי אותם ברכמות כפולה גם בשישי וגם בשבת היות והן נגמרו תוך מספר שעות .
    אולם גם אני מטעמי "דיאטה" שיניתי מעט השתמשתי ב-100 גר' חמאה ,במקום השמנת של פעםהשתמשתי בשמנת 9% בפעם הראשונה ויצא נהדר ופעם השניה השתמשתי ב"שלי" במקום השמנת וגם יצא נהדר.דרך אגב בפעם השניה עשיתי רולדות קטנות יותר ויצאו לי 8 רולדות .
    את הרולדות מילאתי : בריבת חלב/ממרחית של עלית / גבינת טוב טעם עם צימקים ומעט סוכר .
    לאחר מריחת המלית גירדתי אגוזי מלך זה מאד משדרג את הכרוכיות .
    אז בתאבון לכולם ואפיה נעימה . :

    • בילי הי
      נחמד שגם אחרי כל השידרוגים יצאו נהדרות וטעימות
      אגב, כל מלית מתאימה בתנאי שלא תהיה מדי דלילה .
      ממליצה להסתכל במליות המתוקות ולשאוב רעיונות.
      המשך יום טעים smile

  25. היי פירגה,
    יש לי חלבה שאני רוצה להשתמש בה למלית. האם מספיק לפורר ולפזר או שצריך לערבב ולהמס את זה עם משהו ליצירת ממרח?
    ניסית פעם משהו כזה?

    תודה.

    • יערב שלום
      לא מספיקה החלבה
      תמרחי קודם ממרח כמו ריבה מכל סוג או ממרח קנוי מכל סוג ועל הממרח תפוררי את החלבה.
      לא צריך לערבב .
      למרוח את הממרח ולפזר את החלבה וכדי שלא יהיה נוזלי כדאי לפזר גם אגוזים או שקדים קצוצים.

  26. תודה על מתכונייך המקסימים.נקווה שיתקיים בך : מי שנותן נפתח לו פתח לקבל…
    עשיתי את העוגיות בשינויים קלים לפרווה
    1. החלפתי מרגרינה ב3/4 כוס שמן.
    2. במקום שמנת 1/2 כוס מיץ.
    3.הוספתי מעט קמח.
    יצא מדהים.

  27. שבוע טוב פריגה laugh

    עצוב :oops: וכואב כמה שזה טעיםםםםםםםםםםםם!

    יישר כוח להמשך פורה smile

    • פינצית חמודה,נראה לי שהקראנצ'ים האלה מנצחים בגדול את כל עוגות השמרים.
      יישר כח שנמשיך להכין ולהתמוגג smile
      תודה ולילה טוב :lol:

  28. שלום פירגה,
    סליחה על הבורות, אני חדשה בבצקים, שמנת חמוצה מפוסטרת 15 אחוז מתאימה לבצק כזה?

    תודה!!

    • אורית עדיף שמנת של פעם , אבל את יכולה להכין גם עם שמנת חמוצה 15%
      בהצלחה ותהנו מהעוגות הנפלאות smile

  29. פירגה היקרה!
    הכנתי את הקראנץ יצא מוצלח ביותר כמו כל המתכונים שלך
    קל להכנה וקוצר מחמאות בלי סוף
    הדבר היחיד שלא טוב הוא שהם נחטפים וניגמרים מהר מידי ;) :lol:

  30. אהלן פירגה laugh
    אני רוצה להכין את המתכון הקליל והמגרה הזה אבל אין לי שמנת חמוצה. אפשר לשים במקום גבינה לבנה 9%? ואם כן, כמה צריך לשים? את כל החבילה או כמה כפות?
    תודה מראש ! :P

    • מירב,תמדדי כמות של 3/4 כוס ותלושי.
      אם את לשה והבצק דליל תוסיפי עוד קמח ואם הבצק קשה תוסיפי עוד מהגבינה.
      תלושי עד שהבצק יהיה ממש גמיש . כדאי לך לשים אותו לפחות 1/2 שעה במקרר לפני הרידוד.

  31. יש לי רק גבינה לבנה.. וגם זה במקרה smile
    הולכת להכין, ריירתי מספיק smile
    תודה על תשובתך ! smile

  32. בס"ד
    ערב טוב, רציתי לשאול אם אפשר לשים במקום השמנת משהו פרווה מטעמי כשרות?, אודה לך מאוד ויישר כח על המתכונים המוצלחים שלך, מניסיון שלי איתם!!!וברכת פורים שמח ושבת שלום !!!

    • תודה ברכה.מאחלת לשתינו המשך הצלחה ושיהיה תמיד טעים
      תחליפי בשמנת מתוקה פרווה.
      תהנו

  33. בוקר טוב
    אתמול הכנתי לפי המתכון ולמרות שהוספתי לא מעט קמח זה ממש נדבק
    בעת המריחה נקרע וגם אחרי שעה במקרר לא היה לי סיכוי להבריג כי כל הזמן נשבר
    בסוף חתכתי חתיכות חלק ואפיתי יצא נחמד אבל מה לדעתך היתה הבעיה? :|

  34. מאיה שלום

    בבצק הזה את לא צריכה לפחד ולהוסיף קמח עד שהלישה נוחה ולא נדבקת.
    לרדד קצת עבה אחרת המלית קורעת את הבצק.
    תכיני שוב ואני בטוחה שיצא כמו ששלי
    בהצלחה smile

  35. הי פירגה הכנתי את זה היום וזה ניראה מעולה!!אפילו לא טעמתי אבל אני בטוחה שזה טעים.
    וסתם רציתי להגיד לך שהמוןןןןןןןןן אני משתמשת באתר שלך ולצערי אין לי זמן להגיב. אז מודה לך על כל מתכון ומתכון. תודה!! :lol: smile

    • כוכבה הי
      חן חן על התגובה הנפלאה .זה טעים ברמות על.
      שיהיה סופ"ש טעים לכולכם
      לבריאות

  36. פירגה היקרה לו היית יודעת כל הערב אני מחפשת איזה מתכון
    נורמלי וסוף סוף עלה המתכון הזה ובאמת נראה משהו
    אני מתכוננת לעשות אותו מחר בע"זה .אם אפשר לבקש ממך
    שתתני בכל מתכון חלופה לחלב שמנת אני רואה שצורך זה עולה כמעט בכל מתכון.
    נא לזכור שגם אנו החרדיות משתמשות באתר שלך.
    תהי' בריאה וחזקה.
    שבת שלום :lol: :lol: :lol:
    כל הכבוד לך באופן מיוחד אי את מתייחסת באופן אישי לכל התגובות

    • חנה בקר טוב.באהבה.
      במקום שמנת חמוצה שימי שמנת מתוקה פרווה.
      שבת שלום וטעים לכם smile

  37. הכנתי ויצא מעלף! החברים בעבודה התענגו וביקשו עוד.

    שינוי קטן שעשיתי הוא כדלהלן: העוגות השחימו מהר וחששתי שהן לא אפויות מבפנים אז פרסתי אותן בעודן חמימות והשכבתי על התבנית לאפיה קצרה נוספת. כך קיבלתי עוגיות פריכות. האם המרקם הסופי במתכון המקורי אמור להיות פריך לגמרי או רך מבפנים ופריך מבחוץ?

    בפעם הבאה אנסה להכין עם ממרח שוקולד ללא סוכר, שגם בעלי יהנה. מבחינתי היתרון במתכון זה הוא שהבצק ללא סוכר וכך אפשר לשים כמלית גם ממרחים לסכרתיים.

    לבנת smile

    • לבנת,כנראה שאפית לא מספיק זמן. הפנים לח והבחוץ פריך.
      כל מלית מתאימה.
      תהנו ותמשיכי לפנק את כולם.

  38. היי פירגה המתכונים שלך נראים ונקראים ממש טוב!
    הכנתי כמה מהם ונהננו מאוד…
    לגבי העוגה הזו
    האם ניתן להחליף מרגרינה בשמן, ומה הכמות שצריך?

    תודה

  39. תודות על המתכונים המקסימים !
    אנחנו משפחה טבעונית והחלפתי את החמאה ל 100 גרם שמן
    ואת גביע הגבינה ל 1/4 גבינת טופו ו 3/4 חלב סויה – ערבבתי לממרח
    לממרח: קקאו קינמון סוכר וחלב סויה
    יוצא סוף הדרך !
    שוב תודות

    • מיכל,מעולה.
      יופי של שיתוף וחידוש.
      מתכון שווה ביס,בהחלט.
      לבריאות ובאהבה.
      חג שמח.

  40. במה אפשר להחליף את השמנת חמוצה?כדי שיצא פרווה?
    חלב סויה?שמנת צימחית?
    תודה :P

  41. חזרתי לעדכן שיצא פיצוץ
    הכנתי עם ממרח שוקולד ופרורי חלבה
    והשמנת צימחית
    ויצא מ-ע-ו-ל-ה
    בתור אחת שלא מתקרבת לבצק שמרים אחרי ניסיונות מאוד מרים
    זה פתרון מעולה בשבילי
    תודה smile smile smile

  42. שלום!
    נראה מצוין.
    אגב, אני אופה אך ורק עם קמח מלא 70% וכל העוגות מעולות!
    מה זה נוטלה? אני לא מכירה את השם הזה.
    מה יכול להוות תחליף לזה?

    תודה רבה! :P

  43. היי פירגה.
    הכנתי עכשיו את הבצק והוספתי 2 וחצי כוסות קמח והוא עדיין היה דביק
    אז הוספתי קצת קמח וזה הסתדר. זה בסדר שהוספתי קמח? זה לא הורס ?

    עכשיו הבצק נמצא במקרר אחרי שעה אני יוציא ואם הוא יהיה קצת דביק זה בסדר אם אני יוסיף עוד קצת קמח?
    תודה רבה
    חני

    • הבצק אמור לא להיות דביק. הוא נוח וגמיש לרידוד.תוסיפי קמח כמה ש"תופס"
      בהצלחה smile

      • תודה רבה
        עכשיו יצא מהתנור וחתכתי באמצע והוא נראה שעדיין לא נאפה מספיק להמשיך לאפות ? או לחתוך לחתיכות ולהכניס לתנור?

    • פולה,גם אצלי אוהבים מאד את העוגות האלה.
      כיף שחזרת לשתף אותי.תודה smile רבה

  44. היי פירגה,
    הכנתי את המתכון הזה בעבר ויצא מעולה.. עכשיו רוצה להכין שוב
    נראה לך במקום השמנת חמוצה אפשר להשתמש במיץ תפוזים?
    כמו בקראנץ' טחינה? ואם כן כמה?
    תודה.

  45. הי פירגה,
    יש לך מתכון ביתי למילוי שוקולד במקום נוטלה?
    זאת אומרת שיהיה גם שווה במרקם?

    אשמח לתגובתך

  46. שבת שלום פירגה הכנתי את עוגת הקראמבל שלך יצא אליפות תודה על המתכון smile

  47. תודה רבה שחזרת אלי
    בגלל הילדים ואולי בזכותם אנסה היום את הבצק כמו שהוא ואוריד 50 גרם חמאה (ראיתי שהכינו עם 100 גרם חמאה) ולהבא אקנה את ה"כמו סוכר". נכנסתי לקטוגריה למתכונים בלי סוכר וזה יופי.
    היום המגמה להשתמש בשמן במקום בחמאה וזה אולי יותר בריא אבל פחות טעים. כל פעם שוללים משהו אחד וממליצים על אחר
    בברכה ושבת שלום
    מירי

    • הי מירי,

      שימי , אם יש לך אישית צורך.

      לא חובה להמתיק את הבצק, אבל כל אחד שישים אם בא לו מתיקות.

      בהצלחה smile ושבת שלום לכם

  48. אפיתי את העוגה ויצא 10!!!!!!!!!!!!!!!
    נגמרה ביום
    תודה רבה
    גם עוגת הדבש ותפוחים נראית מצוין בטוח אנסה אותה

  49. נקרא טוב המתכון, הולכת להכין. תנור מחומם מראש ? תודה על תשובתך, אין עלייך במתכונים, חבל על הזמן.

    • מרים ערב טוב
      אני תמיד מחממת את התנור מראש, ואז מכינה את המאפים.
      לבריאות ועם המון אהבה.
      לילה טו smile ב

  50. שכחתי לשאול אותך בבקשה כשאת כותבת מרגרינה / חמאה רכה בטמפרטורת החדר, מה זה אומר ? להוציא אותה כמה זמן לפני ההכנה מהמקרר ? ושוב תודה.

להגיב על חניתה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *