אני צריכה להביא עוגת קינוח לאירוע משפחתי.
חשבתי על עוגה שתתאים לכל המשפחה מהקטן ועד לגדול.
מסקנה מנסיון פשוט, שעוגת קסטה תמיד באופנה ותמיד מתוקה.
המצרכים לעוגה:
1/2 כוס שמן רצוי קנולה
250 גרם גבינה לבנה 5%
כוס סוכר
3 חלבונים
3 חלמונים
1/2 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
כף רום
אופן הכנה לעוגה:
מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצב יציב
מערבבים בנפרד את יתר המצרכים ומשדכים הכל ביחד בתנועות קיפול עדינות.
יוצקים לתבנית מספר 27X33 ע מ ו ק ה משומנת ואופים 25 דקות בחום 175 מעלות
נועצים קיסם לבדוק שהעוגה מוכנה.
כשהעוגה מוכנה מ ח ו ר ר י ם אותה עם קיסם
ויוצקים סירופ:
מצרכים לסירופ:
3 כפות גדושות דבש
כוס מים פושרים
מערבבים ויוצקים על העוגה
מחכים שהעוגה תתקרר ומכינים את המוסים
מצרכים למוסים:
3 מיכלי שמנת מתוקה ל ה ק צ פ ה
שקית אינסטנט פודינג וניל
שקית אינסטנט פודינג שוקולד
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 כפות שוקולד השחר או נוטלה
200 גרם מרציפן (ממתק אפשר עם ציפוי שוקולד)
(אפשר לשים רק 100 גרם ואת ה-100 הנותר לגרר כציפוי כמו בתמונה)
כף ברנדי או ליקר שוקולד
3 כפות סוכר
3/4 כוס חלב
הכנת מוס גבינה וניל:
מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עם 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
מוסיפים 250 גרם גבינה 5% + 3 כפות סוכר + ממתק מרציפן מגורר
(כאמור או את כל ה-200 גרם או רק 100 ואת הנותר לציפוי.)
הכנת מוס השוקולד מכינים רק לפני הציפוי כשמוציאים את העוגה מהפריזר:
מקציפים 1 מיכל שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט פודינג שוקולד
כשמוקצף לקרם,מוסיפים 2 כפות שוקולד השחר+כף ליקר או ברנדי+3/4כוס חלב
על בסיס העוגה הקר יוצקים את קרם הווניל ו מ ק פ י א י ם עד שיתייצב כשעה.
מכינים את קרם השוקולד ומיישרים על הקרם הלבן.
מקשטים ומקפיאים לשעתיים.
אחרי שעתיים מוציאים את העוגה למקרר . אין צורך לשמור בהקפאה.
"טיפ"
מי שלא רוצה להתאמץ ולהכין על בסיס עוגה יכול להכין על בסיס בישקוטים מורטבים במי דבש לסדר שכבות של בישקוטים וקרמים ולקשט במרציפן.הטעם גן עדן.באחריות.
תהנו
תודה לך פירגה על המתכון הנפלא,
אוהבת מאוד מרציפן ושוקולד שילוב מנצח
באהבה ענקית
שולה :lol:
שולה בקר טוב עם תודה ובאהבה בחזרה
העוגה מדהימה וההיתו רוצה להכינה לראש השנה
אך היות ואנו אכלים ארוחה בשרית ההיתי רוצה לקבל מיקצה שיפורים : איך לנכין את בסיס העוגה כשהו פרווה? בעוגה יש 250 ג גבינה לבנה.
עם שאר המוצרים החלבים כבר אסתדר
רוזי יש מוצרי סויה.תבררי גם לגבי הגבינה.
מקווה שתמצאי ותכיני לחג
תודה לך פירגה על המתכון של עוגת הקארנץ
הצלחה לא רגילה
ניסתי את המקלובה מהמםם פויקה ביתי תודה
שושי יקרה בקר טוב
תודה רבה ולהבא ממש אם תרצי ולא קשה לך לכתוב את התגובות הטעימות מתחת לכל מתכון שכולם יראו.
המשך יום נפלא :lol:
:lol:
נראה ונשמע מעולה
אפשר גם בלי מרציפן?
ואם אין רום מה אפשר לשים במקום?יין אדום?
אורטל הי,אפשר בלי המרציפן ואפשר יין אדום
תהני. :lol:
האם את העוגה הזאת אפשר להקפיא חודש מראש ?
אפשר להקפיא.
בהצלחה ותהנו
פירגה חביבה בוקר טוב
רציתי להביע בפנייך את מלוא ההערכה,
ולשאת דברי תודה וברכה,
שתדעי רק טוב בחייך אמן
עוגת קסטה מוס גבינה מרציפן ושוקולדה :lol: :lol: מרשימה וטעימה ליקקנו את האצבעות :lol:
לחג הכנתי המון מתכונים שלך :lol: :lol: והיה ממש כיף וטעים :lol:
שבוע טוב ושנה טובה
לאה מקסימתי
אני מביעה תודה עמוקה על זה שאת טורחת לבוא ולשתף אותי.
כן ירבו מתכונים טעימים ושבחים ומחמאות
שנה נפלאה לכולכם
מה אפשר לשים במקום המרציפן?????
מאיה הי
תוותרי וזהו.לא יודעת.
שלום רב
לאיזו גודל תבנית עגולה מתאימה הכמות
חג שמח ותודה רבה
המשיכי כך
תודה רחל חמדתי
לדעתי עגולה 26 יהיה בול מתאים והעוגה תצא גבוהה ונאה.
חג שמח
פירגה שלום
לאחר חצי שעה מרכז העוגה נראה לא אפוי למרות שמסביב היא מאד אפויה
מה את מציעה לעשות
רחל,שימי ברפיון מעל לעוגה ניר אפיה ותמשיכי לאפות כרגיל עד שתהיה מוכנה.
העוגה נראית לא אפויה לאחר יותר מחצי שעה – במרכז
מסביב היא אפויה
רחל, פשוט להניח ניר אפיה ברפיון ולהמשיך לאפות עוד מספר דקות עד שתהיה מוכנה