d791d7a6d79c d793d7a1d7994 - פשטידת בצל פרווה

פשטידת בצל פרווה

d791d7a6d79c d793d7a1d7994 1 - פשטידת בצל פרווה

תבנית משומנת עגולה או מלבנית 27X33

המצרכים:
4 בצלים ג ד ו ל י ם חצויים ופרוסים לפרוסות דקות מ א ד. להשרות בקערה עם מים רותחים שעה. לסנן.
1/2 כוס שמן
כפית סילאן
3/4 כוס מים פושרים מעורבבים עם כף גדושה אבקת מרק בצל
4 ביצים שלמות גדולות
1/2 1 כוסות קמח רגיל ובפסח קמח מצות דק באותה כמות
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור ומלח – מוסיפים תוך כדי טעימה על קצה הזרת.
מערבבים בקערה.
לפני האפיה פיזרתי מעל לפשטידה גרעינים ושומשום.
אפשר לקשט את פני הפשטידה בתבלינים צבעוניים: פפריקה,כורכום,תבלין שמיר/פטרוזיליה.
חום התנור 175 אפיה כשעה.
תהנו

כנסו לסרט יוטיוב שהכין אבי שקדי ושיבח את הפשטידה.

http://www.youtube.com/watch?v=QswgX0_P2kY

127 תגובות על “פשטידת בצל פרווה

    • פירגה החמודה לערבב הכול ביחד..יש לי שאלה יש לך משהו תבישל פשטידה בלי שמן ומרגרינה.כי הבת שלי אולי תבוא מבית החולים לשבת גילו לה אבנים בכיס מרה והבנתי שצריך משהו דיאטטי..תודה על עזרתך. מראש

  1. זהו הפשטידה בתנור והסרט כבר כמעט מוכן,מקווה מאוד שימצא חן בעינייך,אשלח לך קישור ישיר ללא תחנות ביניים

    • הי אבי
      הגשת נפלא.תודה רבה.
      אגב, לא ראיתי שהוספת את השמן? או שפספסתי.
      גם הסוף היה קטוע הספקתי לשמוע שהפשטידה נאפתה פחות זמן ממה שרשמתי וזהו….
      בכל אופן,אתה גדול.וכמה צחקתי שאמרת שפירגה מוסיפה כמעט לכל דבר סילאן.
      אז שיהיה לכולם טעים
      שנה טובה smile

    • היי אבי,
      אני מעריכה את ההשקעה שלך. 10 דקות ביו-טיוב, שהן הרבה מעבר בפועל.
      והכל ביחד אחת תוך כדי צילום. ממש מוכשר.
      מאחלת לך שנה טובה ומבורכת!
      חג שמח
      אילנה

  2. יש הגבלה ביוטיוב לאורך סרטון של 10 דקות בלבד,צילמתי יותר אך נאלצתי לקצץ את הסוף בשל המגבלה הזו,שמח שנהנת מהסרטון,מבטיח עוד רבים,אגב שמתי קישור גם בפורום מתכונים ששם כולם מכירים אותך,אכן אפיתי לא יותר מ40 דקות והיתה שזופה ויפה כמו בסרטון

  3. אבי שקדי
    כל הכבוד על הפירגון. לא יכולתי להתעלם מהסרטון המדהים שערכת. :lol:
    פירגה יקירתי, מגיע לך מכל הלב. smile smile smile

  4. זהו שהוא לא ערוך וזה כל הכף,יבואו עוד רבים וטובים.כי פירגה יש רק אחת וכל הזמן היא עושה אנשים מאושרים.מן הראוי שנשיב לה כגמולה.תודה לך נורית

  5. היי פירגה ואבי שקדי,
    כל הכבוד על הסרטון. גם אני וחברה שלי נהנו לראות את שלבי ההכנה בסרטון.
    ממש טבעי ולא פלצני ורואים שהוא לא ערוך = 10.
    לדעתי כל הגרופיס של פירגה לא אוהבים פלצנות בבישול (כמו שמכינים שפים למינהם) וגם אני בתוכם.
    מאז שהכרתי את האתר, אני ממש מכורה לו וכמעט כל שבוע עושה משהו חדש, דבר שלא עשיתי שנים.
    שנה טובה ומאושרת ומלאת רעיונות חדשים לפירגה שלנו
    והצלחה בבישולים לכל המכורים/ות לאתר.
    :lol: :lol: smile smile

  6. בוקר טוב
    דבר ראשון בבוקר-לפני הקפה, אני נכנסת למייל שלי לבדוק מה התחדש אצל פירגה-ותמיד יש חדש-תודה לאל ולפירגה-שמאלתרת דברים טעימים ופשוטים להכנה וכל הכבוד לאבי שקדי על היוזמה הנחמדה שרואים, שבאה מהלב, ומההנאה הגדולה להכנת המתכונים הנהדרים שפירגה שולחת לנו. תודה רבה לך פירגה ושתהיה לך ולמשפחתך שנה טובה ובריאות טובה והרבה הרבה מתכונים חדשים וטובים בהמשך. smile smile smile

  7. היי פירגה
    האם יש לך מתכון גם לללזניה פרווה???? מאוד רוצה להכין לערב חג אבל יהיו אורחים צמחוניים אז צריך שיהיה פרווה…..
    תודה

  8. תודה מירי
    למעשה המון מתכונים את יכולה ליישם כפרווה. את צריכה לדפדף בקטגוריות המתאימות.
    בהצלחה ושנה מתוקה smile

  9. פירגה, פשטידה מעולה! בעלי מת על בצל והצלחתי להפתיע אותו עם הפשטידה הזאת.

    לאבי שקד, כל הכבוד על הסירטון וההשקעה. :lol:

    פירגה המקסימה, תודה רבה!

    רחלי.ג.

    • רחלי,בכיף
      אני שמחה שנהנית ושבעלך הופתע ואהב. מסרי לו תודתי.
      יש לי עוד מאפי בצל.תגווני לו.
      חיבוקים smile

  10. פירגה את מדהימה, נהנית מאוד מהאתר וכמו שאבי אמר אין כמוך. שנה טובה מאושרת והמון בריאות לך ולמשפחתך. smile

  11. תודה לכל המפרגנים,חכו לסרטונים הבאים ועל דאגה הם בוא יבואו,רק שתהנו ותאפו ותבשלו ושנאהב ונפרגן אחד לשני.

    • מילים נאות אבי ושוב תודה.השארת אותי המומית ;)
      מילותיך נאות לפתיחת השנה החדשה smile

  12. פירגה היקרה,
    אני עוקבת שנים אחרי המתכונים שלך בהנאה רבה.
    הפשטידה הזאת נהדרת והסרט של אבי ממש מצויין!

    פירגה, המשיכי עם העשייה והאפייה!

    אבי, ל הכבוד!

    שנה טובה! :lol:

  13. האם אפשר להמיר את הבצל בכרישה? מחפשת מתכון עם כרישה לברכות של ראש השנה לא רוצה לטגן…

  14. פירגה, הכנתי את הפשטידה, עדיין בתנור אבל נראית פצצה
    והמים של הבצל המושרה הפכו למרק בצל מצוין……….. :lol:

    • יעל,איזה טיפ נפלא הבאת עם התגובה שלך.
      כל הכבוד על היצירתיות :lol:
      תודה ושנה מתוקה לך smile

  15. שבת שלום פריגה

    הכניתי את הפשטידה כעוד תוספת לארוחת ערב שבת והיתה לה הצלחה רבה

    תודה רבה על המתכונים הטובים והקלים

  16. הולכת להכין…

    וכמו כולם בטוחה שיצא טעים

    אין עליך פירגה כל המתכונים שניסיתי (והיו הרבה) יצאו מעולים

    תודה חג שמח ושנה טובה ומתוקה לכולם

  17. הי פירגה- הכנתי אתמול את הפשטידה. קלי קלות. יופי של תוצאה. עוד לא טעמנו…. אבל בטוח שזה מתכון מנצח.
    תודה ושנה טובה, מירי

    • מיריגולד, תודה על התגובה ואני מקווה שכן ירבו התגובות הטעימות על כל הפשטידות שלי.
      שנה טובה ומתוקה לך ולבני ביתך smile

  18. היי פירגוש

    הכנתי את הפשטידה לבעלי והוא כמעט התעלף….

    התעצבנתי עליו… אמרתי לו שאני לפעמים שעות במטבח והפעם הייתי 5 דקות והוא בחיים לא התלהב ככה….

    ותמיד זה ככה עם המתכנים שלך, אז החלטתי לעשות מעשה והכנתי לי קלסר עם עשרות מתכונים שלך ומעכשיו, אבשל רק מהם…..

    תודה!!!

    • חהחהחהחהחהחה ענבל,תודה לך ולבעל. חהחהחהחה
      באתר שלי כמעט כל המתכונים בצ'יק ובטוב טעם.זה הסוד שלי ;) :lol:
      תמשיכי להכין ולהנות ושתמיד הבעל יחמיא לך smile

  19. הפשטידה יצאה נהדרת. ממש טעימה.
    צריך להציב שומרים על השארית שלה.
    תודה על המתכון.
    הציפוי גם כן מוסיף לה .
    שאלה:האם היא אמורה להיות רכה מבפנים?

    • מיכלי תודה
      הפשטידה אמורה להיות רכה .
      במידה ויצאה לך קצת קשה,תמשיכי לאפות אותה מכוסה ב ר פ י ו ן בניר כסף עוד כ-15 דקות.
      תהנו smile

  20. מה אגיד,ומה אוסיף,,,נ ה דר..וכרגיל תודה,,,,
    והבעל שלי שואל איך יכול ליהיות ש 2 באותו שם,,,ולך יוצא ככה ולה ככה,,,,,,,,,,,
    אבל זה בסדר…תודה מיקרב לב.

  21. גם אני רוצה להוסיף לתשבחות. כלום עבודה, לא הרבה קלוריות (לדעתי…) וטעם משובח. פתרון טוב כתוספת לארוחת שבת בשרית.

  22. שלום פירגה
    אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
    אני עושה מהם המון
    יש לי שאלה-האים אני יכולה להכין את הפשטידה יום לפני כי אני צריכה את זה למחר ואין לי כל כך זמן מחר ובכלל שאר הפשטידות אם אפשר להקפיא או להשאיר במקרר

    • גלית ממוש
      זה מה שטוב בפשטידות.
      הן משתבחות יום אחרי ויום אחרי…..עד שנגמרות. לשמור במקרר.
      תכיני ותהנו smile

  23. היי פירגה,

    הפשטידה נראית ממש טעימה, ומזמן רציתי להכין פשטידת בצל אז אני הולכת להכין אותה.

    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הקמח הרגיל +שקית האפיה בקמח תופח והאם לשים את אותה הכמות?

    תודה,

    אורית

    • אני לא השריתי את הבצל וגם לא שמתי מים ולא סילאן
      כמות הקמח חצי כוס מספיק
      לפזר בתחתית ומעל פירורי לחם זהב זה הופך אותה לקרייספי

    • היי פירגה.
      הכנתי את הפשטידה לפסח. בשינויים קלים..
      לא היה לי אבקת מרק בצל אז שמתי אבקת מרק עוף פרווה.
      הוספתי ביצה נוספת כי היו לי ביצים קטנות. ובמקום קמח רגיל שמתי קמח מצות ללא אבקת אפיה כי אין לי אבקת אפיה כשלפ.
      מה אומר.. הייתי סקפטית אבל יצא ממש טעים!
      תודה ןחג שמח

  24. כבר עשיתי את הפשטידה המצוינת כמה פעמים. בפעם האחרונה, הוספתי, לפי רעיון של cooknbake רצועות בטטה מקולפת בקולפן. השילוב יצא מוצלח!

    • תמר בקר אור
      רעיון מגניב להוסיף רצועות בטטה.תודה רבה ושמחתי לקרוא שאהבתם את הפשטידה
      שבוע נפלא smile

        • נאוה הי
          יש את קולפן הירקות שקולפים איתו את קליפות המלפפון/הקישואים/תפוחי האדמה?
          אז מקלפים עם הקולף הזה רצועות בטטה לתוך הפשטידה. (כמובן בטטה מקולפת מהקליפה החיצונית שלה)

  25. בוקר טוב!
    הכנתי אתמול יצא טעים טעים נטרפה תודה שוב על מתכון ברור וקל להכנה .הולכת עכשיו להכין לשבת את העוגה עם החמאה והקלמנטינות והשוקולד ציפס שמופיעה בעמוד הראשי

    תודה ושבת שלום שתהיה לך פירגה smile

    • אילנה,אני לא בטוחה בגלל כמות הקמח הגדולה.
      הייתי שמה כוס קמח תופח אוסם כשר לפסח+1/2 כוס פירורי קמח מצות
      חג שמח

    • אילנה,את כל הפשטידות שלי (יש קטגוריה ענקית) אפשר להמיר לפסח ע"י המרת הקמח בקמח מצה.
      יש הרבה פשטידות פרווה או כאלה שניתן להוריד את הגבינות (הכל כתוב בגוף המתכונים)
      חג שמח smile

  26. שלום פירגה
    לא ידעתי יכן לכתוב את השאלה אז כתבתי אותה כאן, לא לכעוס עלי בבקשה
    אני מחפשת באתר שלך צימעס ולא מצאתי smile

  27. הכנתי את הפשטידה לפיקניק של שישי אחה"צ והיא פשוט "נמחקה" וכולם ליקקו את האצבעות. תודה רבה פירגה על עוד מתכון מנצח. שבת שלום!

    • יסמין בקר טוב
      יופי. אין כמו פשטידה טעימה בפיקניק.
      באהבה ושבת שלום smile

  28. עשיתי עם קמח כוסמין בלי מרק בצל קצת שומשום למלה. יצא מאוד טעים וזה יותר דומה לעוגת בצל ולא פשטידה. תודה רבה. :lol:

  29. הפשטידה יצאה לי במרקם של עוגה ולא במרקם של פשטידה, מה יכולה להיות הבבעיה? עשיתי ממש לפי המתכון.

  30. אני בתהליך הכנת פשטידת הבצל. איך אוכל להמנע מנפילתה אחרי שהיא מוכנה בתנור?
    :lol:

  31. שלום פירגה
    מה אפשר לשים בימקום סילאן?
    אבקת אפיה כמו ללחם (שמרים) או baking soda?
    תודה על המתכון

  32. היי פירגה.
    הכנתי את פשטידת הבצל, והיא יצאה טעימה ,ממש נהדרת.
    למרות שהיו לי רק -3 בצלים גדולים,(במקום 4), ורק -3 ביצים בלבד, עדיין היא יצאה נפלאה.
    הטעם היה נפלא ממש כמו טעימה כמו עוגה.

    את הבצל אני פרסתי במעבד המזון, אשר חסך לי זמן ודמעות.(לא השריתי במים: למה זה טוב ?).

    (אגב, 1/2 כוס שמן זה קצת בכמות גדולה בשבילי,לאחר גמר האפייה ספגתי את הפרוסות השומניות
    במגבת -ניר,ולהבא אנסה להוריד מעט מכמות השמן.)

    בגדול אחלה של מתכון.
    פירגה יקרה, יש לך כישרון גדול להכנת מאפים של בית, טעימים וטובים.
    יישר כוח, וכול טוב,
    רינת.

    • רינת בקר טוב
      תודה על השיתוף והתגובה .
      המשך טעים ביחד
      smile יום נפלא.

  33. היי פירגה
    הכנתי אתמול שוב את פשטידת הבצל, והפעם,,
    רק עם 2 כפות שמן בלבד ,
    וכך הכנתי,
    פרסתי בטטה בינונית ,לפרוסות דקיקות, (בדסקית הפריסה של המג'מיקס),
    פרסתי את 4 הבצלים לפרוסות במג'מיקס.
    הוספתי לבצל הפרוס את שאר החומרים ,פרט לפרוסות הבטטה.

    הנחתי מחצית מתערובת הבצל ב-2 תבנית (אינגליש קייק קטנות),
    ומעל סידרתי ,את עיגולי הבטטה הדקיקות .(מעל מחצית שכבת הבצל),
    ומעל לפרוסות הבטטות הדקיקות, יצקתי את שאר תערובת הבצל,
    פיזרתי שומשום, כורכום,ופטרוזליה יבשה,
    והכנסתי לתנור.
    רציתי לדווח לך פירגה ,שיצאה פשטידה נפלאה וכמובן,הרבה פחות שומנית.

    זמן האפייה אצלי בתנור,בדיוק שעה ועשרים דקות.
    פירגה יופי של שילובי חומרים,
    וכמובן, המלצה חמה לכול מי שטרם הכין ,

    נא לא להסס ומיד לאפות:
    זו פשטידה ממש ממש טעימה,שהמשפחה מתלהבת מהטעם הביתי הנפלא,
    פשטידה כול כך טעימה שמתחסלת במהירות .
    הכנתי אותה כבר כמה פעמים, ועדיין מבקשים רק אותה שוב ושוב.

    פירגה, אחלה מתכון קל ומהיר להכנה ,
    והפשטידה בטעם נפלא.
    smile

    • רינת,תודה על המחמאות ואני מאחלת לך המשך טעים ופינוקים.
      תודה על ההמלצה ועל התשובה המפורטת.

    • מורן,
      אני מכירה את המתכון ביוטיוב.זה אבי שקדי שמכין הרבה מתכונים והם מופיעים כולם במתכון שלי עם קישור אליו.
      תודה חמודה smile

  34. פירגה,מעונינת לנסות את המתכון בהקדם
    יש לי שאלה,האם אפשר להכין מקמח מלא?

    תודה מראש
    שושנה

    • שושנה הי,

      יש פשטידות באתר שלי שהתגובות הם המרה לקמח מלא ותמיד בהמלצה חמה,אז ההנחה היא שאפשר ואפילו אפשר שיהיה טעים ולהנות.
      אם תכיני,אשמח לעדכון ושיתוף בחוות דעתכם smile

  35. אהלןsmile רציתי לדעת אם ניתן להמיר את הקמח בקמח תפו"א אדמה כשי שהפשטידה תיהיה כשרה לפסח?

    • ימית,עדיף קמח מצות דק כמו זה שמכינים ממנו עוגות לפסח.ואם לא,אז לסנן קמח מצות רגיל אפילו 3 פעמים ולשים במקום קמח.
      בהצלחה וחג שמח smile

  36. הי מורן,קראתי במייל את התגובה אבל אני לא מוצאת אותך באתר. את צריכה לכתוב למטה אחרי כולם. בסוף.
    תודה. smile

  37. הי פירגה.. תודה על המתכונים המצוינים.. להכין המתכוןשל הפשטידה נראה מדהים וגם התגובות וציפיתי מאוד להכין אותה. את הפשטידה..והיא מאוד לא הצליחה..בדקתי כמה פעמים שפעלתי בדיוק לפי המתכון (וגם צפיתי בסרטון ביוטוב).. ולמרות אפיה ארוכה מאוד (כשעתיים) ב180 מעלות הפשטידה פשוט לא נאפתה מבפנים ונשרפה מבחוץ. באיזשהו שלב גם כיסיתי בנייר כסף והורדתי טמפרטורה מעט כדי למנוע מהפשטידה להישרף יותר וזה לא עזר. הבלילה לפני האפיה נראתה בדיוק כמו בסרטון ואחרי האפיה שונה לחלוטין. הבצל והקמח נשארו מעט חיים, היא נשארה מינית ולא אחידה. יש לך אולי רעיון מה הסיבה? (הדבר היחיד שלא שמתי זה אבקת בצל כי לא היה לי אבל זו לא נראית לי סיבה הגיונית לתוצאה שהתקבלה)

      • תודה על התשובה המהירה.. השתמשתי בקמח מלא, את חושבת שאולי זו הסיבה? (פרט לכך הכל לפי המתכון)

  38. פרידה שלום
    שייך לדעתך להוסיף לפשטידה גם ירקות שורש כמו שורש סלרי או פטרוזליה?

להגיב על אפרת לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *