הפתעה טעימה במיוחד בארומת חושים נפלאה.
מצרכים:
2 כוסות אורז מלא . להשרות את האורז במים מהברז כ-שלוש שעות. לסנן ולייבש כחצי שעה.
1/2 כוס אטריות דקיקות קצרות
2 כוסות מים + 3 כוסות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מתפוז + כפית גינג'ר מסוכר מגורר
200 גרם מישמש יבש חתוך לרצועות או שלמים (אפשר פחות)
חופן פלחי תפוחי עץ מיובשים קצוצים קטן
חופן צימוקים בהירים מושרים במעט יין מתוק לכמה שעות.
2 כפות סילאן , קורט מלח .
אופן הכנה:
להרתיח בסיר את כל הנוזלים ולסגור להבה. להוסיף לנוזלים הרותחים את כל המצרכים.
לערבב ולצקת לתבנית פיירקס גדולה. הכל. עם הנוזלים.
לגרר מעל -50- גרם חמאה או מרגרינה .
לפזר באופן שווה 3/4 כוס סוכר חום +כפית קינמון .
לעטוף היטב בניר כסף ולאפות כשעה וחצי בחום 170מעלות .
אם האורז עדיין קשה,יש לצקת כוס מים ר ו ת ח י ם באופן שווה על האורז. לכסות ולהחזיר לאפיה.
תהנו
מעניין ומקורי! חייבת לנסות!
ליאורה,יוצא טעים מאד.לא תתאכזבי.
היי פירגה
מה אפשר להכין מ-2 כוסות של אורז מבושל, (במרקם לח של ריזוטו),שנשאר לנו אחר שישי-שבת .
הוא עדיין מריח טוב ,ואשמח לעשות מהכמות הנ"ל , מתכון חדש.
אשמח לרעיון.
בתודה מראש ,
ובברכת יום נפלא,
שושי
שושי יקרה יש לי הרבה מתכונים מאורז מבושל:
http://pirge.co.il/אוכל-לא-זורקים-שאריות-טעימות-במטבח-של-פ/פשטידת-אורז-ירוקה
http://pirge.co.il/אוכל-לא-זורקים-שאריות-טעימות-במטבח-של-פ/מאפה-ברוקולי-ואורז
http://pirge.co.il/קציצות/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי
http://pirge.co.il/קציצות/קציצות-אורז-עשירות-טעמים-בשרי
שושי, אפשר להכין דייסות מתוקות, או ממולאים בירקות.
לכל פשטידה או קציצה ניתן להוסיף אורז.
בהצלחה