שעועית ירוקה שקדים וסילאן

ירוקה 730x410 - שעועית ירוקה שקדים וסילאן

מצרכים והכנה:שקית שעועית ירוקה סנפרוסט = 800 גרםלהכניס את השעועית לסיר עם מים רותחים למספר דקותלהעביר למי קרח כדי שהשעועית תשמור על פריכות.לסנן מיד.במחבת עמוקה לשים 3 כפות שמן ולטגן בצל קטן רק עד להזהבהלהוסיף את השעועית ולהקפיץ מספר דקות ,חשוב לטעום שהשעועית רכה ומוכנה.להוסיף:2 כפות סילאן תמרים או דבשמעט מיץ לימוןכף רוטב סויה+ 1/2 […]

המשך קריאה


עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

אגוז שקד 1 640x410 - עוגת שוקולד אגוזית בחושה ורטובה

עוגה נהדרת בחושה לכל אירוע. המצרכים בקערה: כוס אבקת קקאו 2 כוסות סוכר (או כוס אבקת שוקולית וכוס אחת סוכר) 2 כוסות קמח 3/4 כוס אגוזים טחונים פירורים טיפה גסים. 1/4 כוס יין מתוק שקית אבקת אפיה 3/4 כוס שמן רצוי קנולה 3 ביצים טרופות במזלג לערבב ולהוסיף: 1/2 1 כוסות מים פושרים שוב לערבב […]

המשך קריאה


פשטידת בצל וגבינה בולגרית

בצלים 640x410 - פשטידת בצל וגבינה בולגרית

מצרכים : 4 בצלים גדולים – חצויים ופרוסים דק2  תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות 200 גרם פטריות חצויות4  ביצים שלמות טרופות במזלגחצי כוס קמח מכל סוגרבע כוס שמן קנולהכפית סילאן ,דבש או מייפל 100 גרם צהובה מגוררת מכל סוג 200 גרם גבינה בולגרית מעודנתמלחפלפל שחור חצי כוס פטרוזיליה קצוצה טרייה אופן ההכנה:לטגן את הבצלים ב-4 כפות שמן […]

המשך קריאה


סלט עדשים שחורות סלק ובטטה

cid 59ADABD2 AEF0 48B1 B5DF 1A70C9FD437B 730x410 - סלט עדשים שחורות סלק ובטטה

סלט עדשים שחורות בטטה סגולה סלק מוסיפים טעמים ופשוט נהנים. מצרכים שאפשר לקנות מוכנים ולקצר את זמן העשייה. עדשים שחורות כבר רכות בנוסח סנפרוסט – לבדוק שמספיק רכות ואם לא , אז לבשל 5 דקות במים רותחים.  להשתמש ב-2 כוסות אחרי הבישול ואת היתר להקפיא. סלק מבושל בוואקום קונים  4 יחידות. 1 או 2  בטטה […]

המשך קריאה


קציצות בשר עם תירס ברוטב אדום עם תירס

מצרכים לקציצות: שמים בקערה:1/2 קילו בשר טחון – אפשרי לשלב הודו ובקר3 כפות קמח מצה או פירורי לחם – אבל הכי רכות יוצא עם לחמנייה לבנה או 2 פרוסות חלה מושרית וסחוטהכף רסק עגבניות/ קטשופ 2 כפות בצל מגורר דק2 כוסות גרגרי תירס בלי נוזלים – טחון גס1 או 2 ביצים2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצהמלח,פלפל,כמון,כורכום,פפריקה.לערבב […]

המשך קריאה


מאפינס תפוחי אדמה וגבינה

DSCF5105 1 640x410 - מאפינס תפוחי אדמה וגבינה

מצרכים ל-12 מאפינס:5 תפוחי אדמה מבושלים בלי קליפה2 בצלים קצוצים6 כפות שמן3 ביצים150 גרם גבינה צהובה מגוררת100 גרם בולגרית מעודנת מגוררתגביע יוגורטכפית טימין יבשמלח ופלפל שחורכפית פטרוזיליה יבשה (תבלין)לקישוט: לפזר מעל כל מאפינס פטרוזיליה יבשה ופפריקה אופן הכנה:מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבהשמים בקערה ומוסיפים את יתר המצרכים . לערבב .אם הבלילה דלילה מדי,להוסיף כף […]

המשך קריאה


עוגת ביסקוויטים גבינה לימונית

DSCF3611 640x410 - עוגת ביסקוויטים גבינה לימונית

מצרכים לעוגה: תבנית אינגליש קייק חד פעמית -משומנת ביסקוויטים פתי בר בערך 16 יחידות 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38% = ס"ה 500 מ"ל 1/4 כוס חלב 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל = 80 גרם 1/2 כוס סוכר גרודה מקליפת חצי לימון 500 גרם גבינה לבנה .  אפשר  5% ואפשר אחוזים גבוהים להרטבת הביסקוויטים: כוס […]

המשך קריאה


לחמניות תרד תפוחי אדמה זיתים וגבינה

לחמניות בטטה פטריות11 4 1 640x410 - לחמניות תרד תפוחי אדמה זיתים וגבינה

בחושות ונהדרות מצרכים בקערה: 1/2 כוס קמח תופחבצל קצוץ מטוגן ב-4 כפות שמן3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים ומעוכים כמו ל"פירה"בטטה בינונית מבושלת מעוכה כמו "פירה" – לא חובה2 כוסות עלי תרד חלוט (שמים במים רותחים לדקה וסוחטים)כוס מגוון גבינות כמו: פרמז'ן+קשקבל+קוטג'+עיזים(מה שיש בבית)2 ביצים4 עלי פטרוזיליה טרייה,קצוצים4 כפות זיתים ירוקים פרוסים דק (אפשר מקופסה) מלח+פלפל […]

המשך קריאה


ארוחת שאריות חמה וטעימה

טבעול ותפוחי 1 730x410 - ארוחת שאריות חמה וטעימה

אור נכדתי היפה הכינה לפני מספר שנים ארוחת שאריות נהדרת ומאז הפכה ללהיט על שולחני. מצרכים: שאריות:   מנקניקיות, פרגיות, וכל סוגי הבשר שנשאר מארוחה קודמת 3 בצלים חצויים ופרוסים 2 בטטות מקולפות מבושלות תפוחי אדמה מקולפים מבושלים גזר מקולף מבושל 3 שיני שום פרוס אפשר להוסיף : רצועות גמבות אופן הכנה: 1/4 כוס שמן זית […]

המשך קריאה


עוגת גבינה בחושה עם קרם חלבי עשיר

ציפוי שוקולד מרירר 800x600 2 730x410 - עוגת גבינה בחושה עם קרם חלבי עשיר

עוגה בחושה קלילה ונהדרת מצרכים לבצק: 150 גרם חמאה רכה 1 חלמון 2 כוסות קמח תופח (כדאי להתחיל ללוש עם כוס וחצי ולהוסיף לפי הצורך). 5 כפות סוכר שקית סוכר וניל ללוש, לשטח בתבנית עגולה 24/ 26 ולאפות בחום 170 כ-20 דקות עד להזהבה חומית  .לקרר. אם הבצק קשה ללישה אפשר להוסיף קצת מים או […]

המשך קריאה